12 septembrie 2010

Curvelor, cu drag...

nu ne frecventam, dar eu va stiu secretul: voua chiar va place sexul. Mult. Si nu va deranjeaza sa primiti bani pentru asta. E ok, serios...daca i-ati si declara ar fi perfect.

Avem tendinta sa le vedem pe fetite drept o categorie defavorizata, gen oropsitele sortii cu minte ioc, muncitoare necalificate care au descoperit ca daca ai stomacul tare si stima de sine redusa poti sa-ti folosesti trupul asa cum ti l-a dat D-zeu, gol si neinfranat in instincte, si astfel sa-ti castigi painea. De acord ca sunt si cazuri triste, fiinte aflate la limita subzistentei care fac trotuarul pentru cativa lei si ceva cald in gura. Bun, dar vedeti in asta prostitutie sau supravietuire? Disperare? E un mod de viata intr-o lume extrem de competitiva si nedreapta in care egalitatea de sanse e un miraj. Daca asta poate fi numita viata.. in care c-o mana mangai un spate paros si transpirat iar cu cealalta zgaltai covata cu pruncu. In cazul asta viata bate filmul.

Alaturi insa sunt fetele de conditie buna si ele nu-s deloc putine. Pe astea cine le-o inpins in meseria asta? Sa privim lucrurile cu luciditate. Vorbim de sex si de bani. O activitate de prestat si un bun de posedat, fiecare din cele doua egale in ceea ce priveste satisfactia personala. Uneste-le si dublezi satisfactia. Simplu. E atat de greu pentru noi sa intelegem ca SI femeilor le place sexul? Chiar mult? Cred ca ne e greu.. altfel nu s-ar spune ca barbatul care umbla dupa femei e afemeiat iar femeia care umbla dupa barbati e nimfomana, deci "anormala". Vechile cutume mor dar nu se predau iar emanciparea femeii inca tot nu ne-a lamurit asupra acestui aspect. Ce ne-om face cand ele vor deveni suficient de independente financiar si detasate emotional ca sa plateasca pentru un 'masaj cu finalizare'?

Anyway, revenind la aspectul tragic, chestia e ca intr-un oras, pentru fiecare din cele 10-15 traseiste pe care le aduna garda o data pe luna si le amendeaza, exista macar inca vreo 5-10 care se invart in cercuri din ce in ce mai inalte. Sunt cele care dau anuturi in ziare, care frecventeza cluburile de fitze si hotelurile de lux, care lucreaza in night-uri si saloane de masaj. Nu-i ca si cand n-au primit oferte din alte parti si asta-i "as good as it gets". Au ales asta fie din 'pasiune' fie din dorinta de a castiga usor (aici ar fi o intreaga discutie privind aspectul 'usor' intr-o noapte lunga) fie de dragul unui second job. Punctul meu de vedere se refera tocmai la faptul ca, in cele mai multe cazuri, nu exista constrangere (exceptand traficul de carne vie evident). E o alegere lucida in care morala nu are ce cauta, mai ales intr-o tara in care spaga e institutionalizata si inradacinata. Morala a fost maturata frumos sub presul economiei de piata de catre cerberii capitalismului, fiind scoasa doar cand primim ipocrizia in vizita.

Da, prostitutia e ilegala si riscanta (inca), e degradanta pentru statutul social al practicantelor, e rusinoasa pentru clienti si sporeste tendinta de obiectificare a femeii. Dar e in acelasi timp un vechi mijloc de netezit tensiuni si frustrari si poate, in mainile potrivite, chiar 'educativ', iar reputatia actuala e in ton cu aspectul general erodat al societatii contemporane. Nu trebuie sa te uiti decat cu niste sute de ani in urma, cand aceasta meserie era parte integranta de mare cinste in realitatile socio-culturale ale vechilor state. Geishele japoneze sau chineze ori rivalele lor europene, curtezanele, depasisera cu mult eticheta de simple companioane sexuale, rafinand prostitutia pana la rangul de ritual sau arma politica, combinand erotismul cu filosofia si arta. Acum, in secolul vitezei, sunt reduse la categoria "consumabile" ca telefoanele mobile, bateriile sau servetelele umede.

Faptul ca le pledez cauza nu inseamna ca sunt de acord cu frecventarea lor de catre barbatii cu neveste si copii acasa. Personal, ma dezgusta infidelitatea. Uneori chiar ma deprima, dar asta-s eu.. Insa nu cred ca le este lor, fetelor adica, imputabila. Atat. Nu le plang de mila. Fiecare doarme asa cum isi aseaza. Luate individual, bucatica cu bucatica, fiecare curva poate ca are o poveste trista. Asta nu inseamna ca sunt singurele vitregite de soarta. Plus ca pentru fiecare napastuita exista si versiunea de succes in persoana unei 'studente' trimise de parinti la oras care descopera cum sa se intoarca noaptea acasa cu mai multi bani decat a plecat. Si le inteleg perfect. Sexul e adictiv, banul seduce si se duce, ce mai atata vorba, te folosesti de unul ca sa-l ai pe celalalt. Asta e. Atata vreme cat inghit, felicitari si asigurari de sanatate. Si in incheiere, un mesaj de la Chirila, care pesemne nu l-a intentionat in acest context dar care tot imi sare-n ochi cand deschid messu: "Mii de oameni fac aceleaşi lucruri, în acelaşi timp, seară de seară, în aceleaşi case mici". Acum, ce sa-i faci daca unii mai sunt si platiti pentru asta...

Ps: probabil o parere doar un pic mai avizata decat a lui Raka :)) pe fondul unor interviuri mai la obiect decat al Nebuloasei si dintr-un unghi opus fata de cel trasat de dojo.

3 comentarii:

  1. Cui ii mai pare rau de prostituate? Cui ii mai pare rau de cersetori? E o chestiune de timp pana cand vor fi din ce in ce mai multi reprezentanti din astea doua categorii, si, dupa cum se vede aici (http://milfsipetrov.blogspot.com/2010/09/lecturi-urbane.html) deja multi sunt mai destepti decat noi, ''ceilalti''.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum cu vreo cativa ani in urma, la etajul 4, in blocul meu, locuia o familie de pesti. Intr-o noapte am iesit pe balcon, pe la 3 noaptea si am vazut pe unul din indivizi cum aducea in brate una din prostituate, pentru ca era batuta si plina de sange...pe prostituatele astea de pe la gari incerc sa nu le judec...in schimb am ceva cu prostituatele de lux...

    RăspundețiȘtergere
  3. Teoria aia cu dubla satisfactie chiar o discutam cu un tip azi. Sa stii ca in general mi s-a spus ca is dusa cu pluta pentru ca gandesc asa, in schimb el a primit mai mult feedback pozitiv. Se pare ca si aici e mai importan sexul cui pune problema decat problema in sine.

    + Eu sper ca femeile sa nu ajunga in veci detasate emotional. Un farmec avem si noi, si ala sa ni-l pierdem? Ca sa citez o parodie dupa un blues: "I ain`t got nothing and they`re taking that away too."

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?