06 august 2010

Umblam hai hui prin Timisoara Noastra

M-am abtinut sa dezvalui excursia de maine pentru ca am asteptat intai sa vad cum o fac cei implicati si apoi reactiile entuziastilor. In plus, eu de 3 ani de cand am blog tot despre Timisoara vorbesc: ca e plin de parcuri si flori, ca are o Padure Verde extraordinara, ca detine o P-ta a Unirii unica, ca e misto sa o strabati pe bitza, ca s-a dichisit cu tot felul de festivaluri misto, ca are o Fabrica de Bere unde, ia ghici, poti sa bei, etc.. Asta e, noi timisorenii vorbim mult despre Timisoara.. unii ne cred aroganti pentru asta, ori ingamfati, altii ne dau dreptate si poate ne si admira dar chestia e ca noi iubim orasul asta cu toate lipsurile sale pentru simplul motiv ca ii apartinem. Nu suntem inconstienti, doar indragostiti. 

Zilele astea am avut placerea sa-i vad la treaba pe cei "veniti" in Timisoara, pe "adoptatii" de comunitate in spiritul ce caracterizeaza acest oras.. Adica oameni care intr-o scurta perioada au inceput sa se simta ca acasa si sa scrie chestia asta pe bloguri.. Pe Cristina o stiam ca-i moarta dupa orasul asta.. Nebuloasa s-a mutat din Sibiu (care io cred ca-i cel mai frumos oras din tara asta) si nu cred ca ar mai pleca de-aici. Cristi a lasat Alba Iulia si simte ca apartine deja Timisoarei. Adi Dragos a fugit din Maramures si nu se mai satura de locul asta.. Si multi au facut la fel.. Eu unul stau de 30 de ani aici si inca mai gasesc chestii care sa ma surprinda.. In afara de asta e placut sa vezi cum se transforma orasul..

Asadar, acum facem pe gazdele pentru ca se misca niste vizitatori incoace. Si nu ca in alte dati, la mancare si beutura aka "networking" ci la batut orasul pas cu pas dupa un itinerar bine stabilit. Pentru ca se intampla Prin Timișoara noastră, un proiect al BlogDeTurism realizat impreuna cu bloggeri timisoreni si susținerea Hotel Timisoara, Blue Air, Porsche Timisoara, KFC și Trabucuri.com și StartUpDays. Au fost Bucurestiul, Aradul, Clujul, acum e randul nostru. Deci:
"Bloggeri timișoreni, ne vedem sâmbătă la 9:15, în fața catedralei, împreună cu Makavelis – makavelis.com, Andrei Crivăț – andreicrivat.ro, Corina Georgescu – idaho.ro, Alina și Răzvan – tvdece.ro, Laurențiu – oradeanul.com, Lilișor – lilisor.net, Miruna  – anurim.com, Alex Negrea – alexandrunegrea.ro, Iulia Nalatan – viajoa.ro, Ana Bulgar – anabulgar.blogspot.com, Radu Beligăr și Daniel Iftene – ftr.ro. O adunare frumoasă de oameni mari. Pregătiți papuci comozi și energie pentru o zi întreagă!"
 Si chiar daca oricare din noi ar putea fi un ghid ad-hoc atunci cand se cere e bine ca avem si pe cineva cu o oarecare autoritate: Dan Cărămidariu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?