11 mai 2008

Mi s-a rupt

Am aflat si eu de articolul dlui. Tuca din Jurnal in care s-a gandit el ca e momentul sa-si bage nasul in blogosfera si sa ne spuna parerea sa. Potrivit dansului "cei mai multi dintre bloggeri" sunt neintelesi, frustrati, onanisti, niste rime iesite la lumina, fara talent sau inspiratie, ascunsi in spatele unui nick sau unei poze studiate. Dle Tuca, mi s-a rupt in paispe si ultima farama de respect ce-o mai aveam pentru dumneata. Trecand peste faptul ca aceste caracteristici se pot aplica foarte bine si celor mai multi dintre jurnalisti o sa va amintesc ca pe bloggeri nu-i plateste nici dracu ca sa-si exprime frustrarile neinspirate si, mai mult, nu plateste nimeni un leu ca sa le citeasca. In contrast cu tonele de articole comandate si executate de care e plina presa sau cu atacurile virulente (cum e al dumitale) menite sa creeze polemici, sa inflameze spiritele si sa creasca tirajul. Astea presupun un talent desavarsit si o inspiratie aproape divina, zau daca nu! In plus, nu cred ca exista vreun blogger care chiar daca vorbeste din spatele unui nick sa nu poate fi contactat in vreun fel. Iar daca are si o poza "desteapta" asta deja il face persoana publica, putand fi balacarit de oricine si oricum. Nu asa se petrece insa cu ziaristii de duzina ce-si imprastie harul prin diverse fituici. Acela e adevaratul anonimat :)). In alta ordine de idei, va spun sincer ca am gustat pe unele blogguri mai mult talent si inspiratie decat in miile de ore glorioase de moderator pe care le-ati avut.
Asa ca, d-le Tuca, stim si noi ca internetul are haznaua lui, plina cu blogguri tampite, saituri cretine, retele de cocalarizare, etc. Nu stiam insa ca sunteti in stare sa va coborati de pe antena pe care v-ati cocotat pana in cloaca internetului si sa va inmuiati degetul in ea ca sa aratati ca e mizerie. Noi o stim mai bine ca dumneata. De ce nu ne aratati mizeria din haznaua unde se foloseste hartie? V-am fi cu totii recunoscatori. Asa, ca de la un servitor al globalizarii la altul.

Alte pareri: Comanescu, Alex Brie, Gramo si Scaevola.

4 comentarii:

  1. Ups, Richie s-a suparat. ;))
    N-o sa glumesc mai mult pe marginea subiectului, pentru ca desi nu-mi pasa ce are el de zis, pentru ca nu ma simt absolut deloc atinsa de vreun cuvintel al lui, nu pot sa nu zic ca e foarte urat din partea lui ce a facut. Am comentat stirea deja pe atatea bloguri incat nici nu mai stiu ce sa zic altceva. Urat, oricum.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce ai scris si tu despre asta? :( Fara sa va dati seama,(sau nu in unele cazuri) reactionati in modul in care se poate persoana aceea.
    Tomata, tu sa nu scrii! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. copy/paste de pe un alt blog unde am postat:

    pentru ca lumea bloggerilor se vrea una elitista si nu este (este ca si restul societatii, avand poate mai multe bube in cap, ascunzandu-se sub anonimatul internetului), pentru ca multi dintre voi se bat cu pumul in piept ca sunt bloggeri (vezi asociatii, cluburi samd) ca si cand asta ar fi o calitate, pentru ca vor sa fie repere morale, exemple de urmat, faima depasindu-i (vezi pe zoso si altii ca el), pentru ca multi dintre bloggeri se ascund de a iesi si a sustine o idee, pentru ca multi sunt frustrati, neintelesi si isi doresc sa notorietate, pentru ca e usor sa spui ca tuca e prost, dar nu ai tupeul sa-ti dai numele, adresa si nr. de telefon si sa vii cu argumente pentru a sustine ca tuca e un imbecil.... pentru ca internetul devine o hazna cu un miros din ce in ce mai greu de suportat (vezi comentariile pe forumurile ziarelor), pentru ca libertatea de opinie presupune sa vii sa sustii cu argumente ce spui...

    pentru toate astea si pentru multe altele, nespuse aici din pricina timpului, va multumesc domnule Tuca...

    m-ati facut fericit pentru o zi:)

    Toranaga

    RăspundețiȘtergere
  4. @Toranaga: nu stiu de unde ai tras concluzia asta cu "elitismul blogosferei" dar vad ca si tu generalizezi ca si tuca. nu face nimic. nu-ti spun decat ca eu, ca si cei aflati in blogroll-ul meu, nu ne simtim elitisti deloc, ci doar liberi de a da din gura si de a accepta o singura ingradire: propria constiinta. La fel ca si libertatea de asociere in cluburi sau asociatii a persoanelor cu aceeasi activitate, chit ca e bloggingul, ecologia, protectia animalelor sau distractia.
    Sunt uimit ca vorbesti de argumente, mai ales dupa ce tuca s-a referit cu sintagma "cei mai multi dintre ei daca nu chiar toti" cand i-a facut cum i-a facut, fara sa dea exemplu un singur blog (care oricum nu era o referinta pentru toate miile necitite). Noi sa aducem dovezi ca tuca e prost? Dar nici nu-mi pasa si nici nu am sustinut asta. E doar penibil si jenant ca s-a coborat la nivelul asta de dispret rautacios. Iar eu sunt dezgustat.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?