27 noiembrie 2007

Unii dorm, altii viseaza

Asa m-am saturat de tara asta de oameni lenesi sau hoti si de conducatori incompetenti. Sau hoti. S-a vazut si la vot ca doar ceva mai mult de un sfert s-au deranjat sa iasa din casa duminica. Restul ori au fost prea lenesi ori nu le-a pasat. Sau poate liderii nostri tembeli nu sunt in stare sa mobilizeze lumea sa-i sprijine in demersurile pe care le fac. Asa ca au aruncat un sac de bani pe un referendum ca sa afle cata lume iese din casa. Nu-i nimic, bani sunt destui nu-i asa? Economia merge mai bine ca niciodata, salariile si pensiile cresc. Tara prospera! Sau e doar o iluzie?! Ma uit la mine in oras. Se tot chinuie autoritatile sa faca o centura. Sau o autostrada. Sau sa repare o sosea. Si nu-s in stare. Nu cred ca banii lipsesc. Problema e ca gandesc la scara redusa. Mai stie cineva cum inaugura Basescu sau Tariceanu nush ce podulet peste un raulet. Le luase vreo luna sa-l faca si era eveniment national. Pai ce ar trebui sa mai zicem de arabii din Dubai care creeaza paradisul pe pamant. Eu nu incetez sa ma intreb ce mananca aia acolo? S-au nascut cu singurul scop de a soca lumea cu ideile lor nebunesti. O sa ziceti ca au bani. Pai nu au avut tot timpul. I-au facut. O sa spuneti ca au petrol. Aiurea. Doar 6% din economia lor estimata la vreo 40 miliarde $ (de cinci ori mai mica decat a noastra) se bazeaza pe petrol. Mult mai mult scot din turism. Dar la naiba sunt o tarisoara mica. Au, pardon, aveau un litoral de 60 de km, dar vor avea datorita proiectelor impresionante peste 2000 de km de coasta. Asa ca dupa o introducere mai lunga decat mi-as fi dorit sa vedem unde s-a ajuns:

1. The Palm Trilogy and The World. Toata lumea a auzit de insula palmier din Dubai. Daca nu stiati, una e aproape gata - Palm Jumeirah iar alte doua sunt in lucru, mult mai mari decat prima - Palm Deira si Palm Jebel Ali (ca o idee, prima are peste 30 de hoteluri de 5* si cateva mii de apartamente si vile). Nu discutam de investitii ca nu-mi incap zerourile. Insa si profitul va fi pe masura.



The World e "Lumea" formata din 300 de insulite, fiecare cu o viloaca pe ea asa cum e cea de mai jos, prima terminata si probabil deja vanduta:
2. Cata senzatie a facut primul hotel de 7* din lume, Burj al arab, construit si pe apa pe deasupra. Ce o sa mai zicem de primul hotel subacvatic - Hydropolis. Construit in Germania cu 500 de mil $ urmand a fi scufundat in apele Golfului pe la anu, ne ofera 200 de camere de 5* in care poti dormi cu pestisorii (la geam)!
3. La sfarsit, nici mai mult nici mai putin decat "cea mai inalta cladire din lume" - Burj Dubai. Mai aproape de cer cu 800 de metri, va fi gata la anu dupa 4 ani de munca. Hehe, noi facem poduri intr-o luna, ce stiu ei?!

Viitorul, dar la altii

@ surse: http://www.thepalm.ae/ , http://www.funonthenet.in/content/view/127/31/

3 comentarii:

  1. Intrebarile astea mi le-am pus si eu cu alte ocazii. Spre exemplu, la noi toata lumea se plange ca vremea proasta ne ingreuneaza lucrarile.
    Daca am merge pe logica asta, inseamna ca in tarile nordice nu s-ar mai construi nimic niciodata, nu? Problema principala a romanilor e ca nu muncesc, ci doar dau impresia c-o fac. Trist, dar din pacate asta-i adevarul pe care l-am constatat la doar cateva luni de cand am intrat in campul muncii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Legat de politica, nu mai zic, pt ca am zis la www.lilisor.net despre alegeri.

    Dar mi-au placut in contrast chestiile arabesti :))
    Astia sunt nebuni la cap, din cauza ca au atatia bani si nu au destula minte sa faca ceva folositor si practic, cazand in megalomania dictatorilor comunisti ajuns atotputernici. Banii si puterea in exces fac oamenii sa doreasca chestii faraonice (faraonii erau oameni considerati zei, deci de acolo ni se trage).

    Nu zic ca nu sunt faine, dar o fac clar numai pt ego-ul lor, cel mai inalt hotel + un pilon de fier cat de lung trebuie ca sa fie cel mai inalt din lume, insulitele lu` peste si tot felul de minuni construite pt hiperbogatashi, pt ca omul normal n-are cum sa stea in paradisul lor artificial.
    Arabii si chinezii sunt 2 popoare frustrate, dar capabile care vor sa ajunga Occidentul cu orice pret, iar efortul lor este evident :)

    RăspundețiȘtergere
  3. De acord, atat chinezii cat si arabii sunt frustrati si-i inteleg, acum 1000 de ani erau leaganul civilizatiei si tot progresul umanitatii pana la Renastere si Revolutia industriala li s-a datoreaza. Deci vor sa se reabiliteze.
    Insa seicul asta megaloman e mult diferit de dictatorii comunisti si faraonii egipteni ale caror bizarerii aveau drept unic scop satisfacerea orgoliului si ramanerea in istorie for etenity. Asta a invatat f bine regulile capitalismului dibuind ca etichetarea unui lucru cu atributul "cel mai" ii face o promovare uriasa iar asta se traduce intro crestere exponentiala a potentialului turistic, zic eu. Plus ca omul construieste sute de hectare de spatiu imobiliar, si pana si noi romanii cunoastem cat de profitabil e :)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?